Saturday, April 21, 2007

På avskedsfest med gräddtårta

19 april. Idag var en fin dag. Alla männen fick hälsa på I:s pojkvän. Och en kille i 15-årsåldern hade kommit fram till honom på gatan och sagt:
- You are a very handsome boy!
Det dumma var att jag mådde illa hela dagen igår, antagligen på grund av värmen. Det var 45 grader. Jag kunde knappt äta något alls och det gjorde mig svag. Sedan efter jobbet skulle vi dessutom hälsa på Babbe och hans fru som förlorade barnet. Vi kom dit vid halv åtta. Det är så spännande att få komma hem till en fattig familj på landsbygden och se hur de har det. Vi satte oss och tittade på bröllopskort, och I gav en fin burk med snäckor från Goa till Babbes fru. Sedan kom de in med snacks och cocacola och sedan hade de köpt en så fin tårta med fruns namn på! Det kändes så dumt att tacka nej till tårtan, men vi hade garanterat blivit sjuka då det var en gräddtårta som stått ute i 45 graders värme i minst fem timmar….
Sedan kom det obligatoriska strömavbrottet så vi satt med ett ljus i mörkret. I skojade att vi var tre vita spöken och ropade bu. Hihi. Alla skrattade. Men vi såg rätt läskiga och vita ut där vi satt med deras mobiltelefoner som lyste upp våra vita ansikten.

No comments: